https://www.vloerentopper.nl/blogs/mijn-bedrijf-nlog/pvc-vloer-onderhoud-zo-makkelijk-kan-het-zijn/

PVC VLOER ONDERHOUD, ZO MAKKELIJK KAN HET ZIJN

  • Geplaatst op
  • 0
PVC VLOER ONDERHOUD, ZO MAKKELIJK KAN HET ZIJN

Een PVC vloer is makkelijk te onderhouden en biedt bescherming tegen allerlei vuil. Toch heeft zelfs de sterkste vloer af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Daarom een aantal tips om zo lang mogelijk van uw mooie vloer te blijven genieten.

PVC VLOER ONDERHOUD, ZO MAKKELIJK KAN HET ZIJN

Misschien is het wel een van de beste redenen om voor een PVC vloer te kiezen: het eenvoudige onderhoud van een PVC vloer. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten of stenen vloer heeft u er nauwelijks omkijken naar. De PVC vloeren zijn namelijk slijtvast en waterafstotend. Dus uw onderhoud uw PVC vloer met gemak.

Toch heeft zelfs de sterkste vloer af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Daarom een aantal tips om zo lang mogelijk van uw mooie vloer te blijven genieten.

 

ALLEDAAGS ONDERHOUD PVC VLOER

Stof verwijdert u met de stofzuiger met een zacht mondstuk of een mop met microvezels. Voor oppervlakkig vuil gebruikt u gewoon een dweil of wismop en een emmertje water. Niet te heet, want dat is niet goed voor de vloer. Zorg ervoor dat de dweil of mop goed is uitgewrongen. Aan het water kunt u eventueel een pH-neutraal reinigingsmiddel toevoegen of speciale PVC-Cleaner, maar met andere schoonmaakmiddelen moet u oppassen. Belangrijk is dat u geen polish, was of zeep gebruikt, omdat dit soort producten een vettige filmlaag op uw PVC vloer achterlaat waardoor het juist meer vuil aanneemt. Chloor is al helemaal uit den boze, want dat tast de beschermlaag aan. Met deze tips is het onderhoud van uw PVC vloer zeer eenvoudig.

EXTRA BESCHERMING

Hoewel alle PVC vloeren door de fabriek zijn voorzien van een PU (polyurethaan) beschermlaag, adviseren wij om na installatie een extra PU beschermlaag te laten aanbrengen zodat uw vloer nog langer meegaat. Vuil hecht zich dan minder makkelijk aan het oppervlak en kleine krasjes herstellen sneller. Bovendien vloeien de naden tussen de stroken en tegels goed dicht, zodat de vloer nog beter bestand is tegen vocht.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onze merken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2021 Vloerentopper - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce